Annons

Bornholmsfärja krockade med polskt fiskefartyg

Bornholmsfärjan Express 1 körde på ett polskt fiskefartyg med tolv personer i havet utanför hamnen i Rönne på fredagsförmiddagen.
Rönne • Publicerad 10 maj 2019
Express 1.
Express 1.Foto: Carl Johan Engvall

Olyckan inträffade klockan 10.45 när färjan var på väg mot Ystad från Rönne. 26 minuter senare var situationen helt under kontroll enligt räddningstjänsten på Bornholm rapporterar Bornholms Tidende.

En tysk fritidsfiskare ombord på det polska fartyget Baltic Condor ramlade i vattnet och fördes till Bornholms sjukhus för vård där han nu är inlagd. Ytterligare två passagerare åkte till sjukhuset för att undersökas. Express 1 deltog i räddningsarbetet.

Annons

Snabbfärjan återvände sedan till hamnen i Rönne. De passagerare som var ombord när olyckan inträffade fick i stället åka med Povl Anker. Den gamla färjan tog också passagerare från Ystad till Rönne klockan 17.

Express 1 undersöktes av danska Sjöfartsstyrelsen och var tillbaka i trafik till klockan 20.30-turen från Rönne.

Bornholmslinjens andra snabbfärja Max är också i trafik och går enligt tidtabellen. Eftermiddagsturen från Rönne klockan 16.30 var fullbokad liksom turen tillbaka från Ystad klockan 18.30 är det.

Det är fortfarande oklart vad som orsakade olyckan. Sikten var begränsad i det dimmiga vädret.

Per NilssonSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons