1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Dags för Jam-start i Ystad

”Ystad har alldeles för länge saknat ett ställe för Jam” menade Magnus Persson och tog så tag i saken. På fredag startar han ett nytt musik-Jam på Chill där han står med sina vänner och dessutom plats för en massa plats för gästartister – musiker, kompisars kompisar, okända och kanske du?
Cabbe Bettini, Ulf Göransson, Micke Elofsson och Magnus Person sätter igång jammet på Chill på fredag. Sedan är det bara att följa med ... eller hoppa in.

– Vi vill att det här ska det bli en månatlig tradition. Jag ville gärna ha igång det här, men är musikaliskt själv bara en glad amatör, menar Magnus Persson. Men med mig följer tre killar som är mer eller mindre professionella. De fyra brukar annars kalla sig Cab and the Convertibles och består av Cabbe Bettini, Ulf Göransson, Micke Elofsson och så Magnus – på munspel och gitarr.

Men nu är tanken att sprida gracerna, med plats för alla musikaliskt intresserade österlenare och Ystadsbor. Lyssnande eller spelande.

– Vi får se vad som kommer att spelas, det är beroende på vilka som kommer, men grunden för oss ligger i olika sorters rootsmusik. Blues, soul, rock, funk … Och där kommer förstås alla som vill få vara med och lira … om det inte dyker upp 25 gitarrister på en och samma kväll förstås ... Mest av allt ska vi ha kul.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på ystadsallehanda.se, appen MinYA och e-tidning mån-lör. Endast 79 kr första månaden! (ord pris 179 kr)

Start på fredag klockan 20.00 och kvällen fortsätter sedan ett par timmar. Entrén är gratis, men vi gissar att Chill - på gågatan – blir glada om man i alla fall köper en öl eller två. Eller alkoholfria alternativ då.