Annons
Kultur

Efter nödropet: Skansen fick in tre miljoner

Skansens akuta rop efter stöd gav resultat.
Kultur • Publicerad 31 mars 2020
Skansen har fått in donationer på tre miljoner kronor.
Skansen har fått in donationer på tre miljoner kronor.Foto: Naina Helén Jåma/TT

Skansen i Stockholm larmade om att man var i akut behov av ekonomiskt stöd. Det ledde till att friluftsmuseet inom ett par dagar hade fått in tre miljoner kronor från privatpersoner som bland annat köpt årskort och handlat i souvenirbutiken, skriver Mitti.

- Vi sålde 8000 årskort i helgen. Och via vår nätshop sålde vi souvenirer för 300000 kronor. Dessutom swishade folk in gåvor för 300|000 kronor, säger Skansens vd John Brattmyhr till tidningen.

Samtidigt fortsätter museets besökarantal att dala. Under helgen räknade man till 6000 besökare, att jämföra med 20000 en genomsnittlig helg. När museet gick ut med sitt nödrop beräknade man att förlusterna skulle kunna uppgå till 60 miljoner kronor om besökarna inte kommer tillbaka, vilket skulle leda till en likvidation i månadsskiftet maj-juni. (TT)

Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons