Annons
Kultur

Lady Gagas filer läckta efter hackerattack

Nöje • Publicerad 16 maj 2020
En mängd dokument som berör Lady Gagas affärer ska ha läckt ut på nätet. Arkivbild.
En mängd dokument som berör Lady Gagas affärer ska ha läckt ut på nätet. Arkivbild.Foto: Evan Agostini/AP/TT

Juridiska dokument som tillhör popstjärnan Lady Gaga har läckts på nätet efter en hackerattack mot en juristfirma som arbetar med flera kändisar, skriver Rolling Stone. Hackarna ville ha 21 miljoner dollar, motsvarande omkring 207 miljoner kronor, för att inte släppa dokumenten, krav som Lady Gaga och hennes team vägrade möta.

Dokumenten som har läckts innehåller bland annat kontrakt, pr-avtal och bilder av stjärnan. Strax efter att de lade ut dokumenten publicerade hackarna ett slags pressmeddelande, där de även säger sig ha dokument som tillhör president Donald Trump. De har också dubblat sina krav och vill nu ha motsvarande 414 miljoner kronor för att inte släppa fler dokument.

Enligt källor till Rolling Stone har presidenten dock inte anlitat juristfirmans tjänster. Däremot är Madonna, Bruce Springsteen och Nicki MInaj några av deras kända klienter.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons