1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Terrängbrand i naturreservat

På fredagsförmiddagen brann det i området mellan Hagestad och Sandhammaren. Terrängen var svårtillgänglig och brandorsaken är fortfarande okänd.
Räddningstjänsten fick begära in fyrhjuling för att ta sig fram.
Foto: Albin Morisse

Klockan 12.50 på fredagen fick SOS larm om en brand i terrängen i området mellan Hagestad och Sandhammaren.

Räddningstjänsten var framme med en enhet efter en kvart och kunde då konstatera att det brann på en höjd. På grund av att räddningstjänsten hade svårt att nå fram till brandplatsen fick de begära en fyrhjuling från Ystad.

– Det brinner en bit under i marken och vi håller på att vattenbegjuta området. Det var inte en brand med öppna lågor utan det var rök och glöd under mossan. Det handlar om ett cirka 50 kvadratmeter stort område som är svårtillgängligt och vi har fått använda oss av en motorcykel för att motorsläcka, berättade Dennis Nilsson på räddningstjänsten vid 15–tiden.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på ystadsallehanda.se, appen MinYA och e-tidning mån-lör. Endast 79 kr första månaden! (ord pris 179 kr)

Albin Morisse var den som larmade om branden. Han var ute och gick i skogen när han kände brandlukten. Han berättade att det brann nära en skogsväg i naturreservatet.

– Jag har jobbat en del med brandsäkerhet och det såg lite mystiskt ut i skogen.

Albin Morisse och hans sällskap tog sig över en slänt och upptäckte att det brann i mossan, ungefär tre gånger tre meter – men elden spred sig snabbt.

– Det hann öka till ett tiotal meter under kvarten vi väntade på räddningstjänsten, säger Albin Morisse.

Vid 16–tiden hade räddningstjänsten lyckats släcka elden och kunde lämna platsen. De sökte på fredagseftermiddagen fortfarande efter ägaren till marken.

Än så länge är orsaken till branden oklar och inga personskador har uppgetts.