1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Ted Eriksson efter överfallet: ”Det kunde blivit mycket värre”

När polismannen Ted Eriksson skulle gripa en misstänkt inbrottstjuv, kastade mannen en ryggsäck med en vinkelslip i hans ansikte. Näsan knäcktes och ett han fick ett sår vid ögat.
Nu har Ted Eriksson vittnat i rätten mot den mannen som misstänks för våld mot tjänsteman.
Polismannen Ted Eriksson blev överfallen av en man som skulle gripas. Mannen tryckte en vinkelslip i hans ansikte och bröt hans näsa.
Foto: Privat

– Det är skönt att det är över, säger Ted Eriksson strax efter att rättegången avslutats.

Händelsen inträffade redan den 16 september 2015.

– Det är beklagligt att ärendet dragit ut så på tiden. Bevisläget blir ju annorlunda när det hinner gå så pass lång tid, men nu när det så och ingenting att göra något åt, säger Ted Eriksson.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på ystadsallehanda.se, appen MinYA och e-tidning mån-lör. Endast 79 kr första månaden! (ord pris 179 kr)

quote
Jag kunde faktiskt ha blivit blind

Han minns hur som helst tydligt vad som hände. Han och en kollega larmades till Trelleborg där det skett ett inbrott.

– På platsen fanns två män som vi skulle gripa. En av dem gjorde motstånd och tryckte upp en ryggsäck som innehöll en vinkelslip i mitt ansikte. Näsan bröts och jag fick ett sår vid ögat. Men jag ska ändå vara glad, det kunde ha slutat så mycket värre. Jag kunde faktiskt ha blivit blind, säger Ted Eriksson.

Det är bara lite drygt ett år sedan han senast var i rätten efter ett överfall. I augusti 2017 utsattes han för ett mordförsök då en knivbeväpnad man kastade sig över honom och högg honom i nacken på Medborgarplatsen i Stockholm.

– Händelserna har jag lämnat bakom mig. Men det har helt klart fått mig att fundera över riskerna i jobbet. Att vara polis är ett fint och bra jobb, men inte värt att riskera hälsan och livet för. Det är inget jobb värt, säger Ted Eriksson, som numera har stor förståelse för de kollegor som lämnar polisyrket.

Efter överfallet i Stockholm är han glad över att vara tillbaka i Skåne igen.

– Jag jobbar i Malmö och bor i Ystad igen. Det känns skönt och gör det lättare att koppla av efter jobbet. Jag gillar Skåne och inte minst Ystad och Österlen, säger han.

Läs också: