Annons

Tre män åtalade för misshandel utanför krog – offret sparkades medvetslös

Tre berusade män i 25-årsåldern knuffade ner en jämnårig man till marken och fortsatte sedan att sparka på honom i ansiktet. Offret förlorade till slut medvetandet.
Nu har de tre männen åtalats vid Ystads tingsrätt misstänkta för misshandel.
Ystad • Publicerad 17 november 2018
Ystads tingsrätt
Ystads tingsrätt

Händelsen inträffade vid entrén till O'Learys i badhuset vid Ystad arena efter midnatt den 26 februari förra året. Vid ettiden på natten var restaurangen på väg att stänga. Det blev stökigt när gäster som gått ut samlades utanför.

Där uppstod också bråket mellan de tre männen och den jämnårige mannen, som först fick ett slag mot ansiktet och sedan knuffades så att han föll till marken. Där fortsatte de tre sedan att sparka och slå honom.

Annons

Den liggande mannen träffades i huvudet och när han satte upp armarna för att skydda ansiktet träffades också de av sparkarna. Mannen förlorade medvetandet under kortare stunder, fick flera bulor i ansiktet och en sprucken läpp.

Åklagaren menar att de tre männen misshandlat honom tillsammans och i samförstånd. Därför har samtliga åtalats misstänkta för misshandel. Två av de tre åtalade bekräftar att mannen misshandlats, men förnekar brott. Den tredje mannen nekar också till brott.

De tre misstänkta fick göra alkotest i samband med att polisen ingrep. De visade på motsvarande mellan 0,42 och 0,76 promille alkohol i blodet.

Den 26 februari, på dagen två år efter händelsen, blir det rättegång vid Ystads tingsrätt. Åklagaren har kallat fyra vittnen till misshandeln.

Per NilssonSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons