Carl Bengtsson: Samhället kan inte alltid agera försäkringsbolag

Jag tycker inte det passar sig att kalla Göran Göransson (KD) för ”självutnämnd expert”. Såsom representanterna för Samfällighetsföreningen Löderups strandbad gör i sin insändare ”Sant och inte sant kring erosionen vid Löderup” (YA lördag 21 mars)
En av sex hövder som byggts längs Löderups strandbad.
Foto: Moa Dahlin

Samfällighetsföreningen ondgör sig över Göran Göransson och hans, märk väl – relevanta och nyanserade funderingar i ämnet stranderosion.

Kanske hade det i sammanhanget varit (mer) på sin plats med lite klädsam tacksamhet över alla de skattepengar som Ystads kommun genom åren lagt nere vid Löderups strandbad för att försöka förhindra erosionen?

Detta är en opinionstext i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Havet tar och havet ger och vill man bo ända nere vid strandkanten så får man faktiskt också förstå att samhället inte hela tiden kan förväntas agera försäkringsbolag för detta.

Göran Göransson uppmanar heller inte Ystads kommun att förhålla sig overksam – som ni i samfälligheten påstår. Han försvarar till exempel strandförstärkningen vid Ystads saltsjöbad. Fullt befogat – ekonomiskt (turismen alltså) såväl som i det att läget längst in i Ystadsbukten inte går att jämföra med Löderup strandbads betydligt mer utsatta dito.

Sammanfattningsvis, en klok KD-politikers kloka och nyanserade synpunkter mot en Samfällighetsförening förblindad av egenintresse – och som därför uppmanas överväga såväl sina åsikter som sättet de framförs på.

Carl Bengtsson

Rygla

Läs mer

Skurup

Kommunen tvingas låna 50 miljoner

Akut brist likvida medel

Ledare

Tydlighet är inte diktatur

Vårdpersonal är orolig över tillgången på rätt skyddsutrustning och att rekommendationerna från Folkhälsomyndigheten är otillräckliga. Det är ett exempel på att mer tydlighet behövs i coronakrisen.

Medan du sov

Medan du sov: Här är nattens händelser

Misstänkt rattfylla i centrala Kristianstad, detonation i Malmö, tusentals människor på flykt i Moçambique.

Coronavirus

Politik i coronatider: Halva fullmäktige på plats – diskuterade teknikstrul

Diskussion om möjligheter och teknikstrul

Coronavirus

Jim har utegångsförbud i smitthärjade byn: ”Får gå max fem meter utanför tomten”

Handbollsstjärnan från Ystad målar i yoghurt (!) i stället för på handbollsplanen

Coronavirus

Inställt: Evenemangen som drabbas av coronautbrottet

Här uppdaterar vi löpande om arrangemangen som ställts in eller flyttas.