1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Carl Bengtsson: Ystads kommun har fått en landsbygdsminister

Kevin Rasmussen (S) håller på att göra underverk för landsbygden. Sockerbruksvägen i Köpingebro, byakrogen i Glemmingebro och belysningen i Knickarp. Räddningsinsatser som vi i allt väsentligt har Kevin Rasmussen att tacka för.
Kevin Rasmussen (S)
Foto: Hanna F.Ellborg

Landsbygdsfrågan har under Kevin Ramussens korta tid i politiken gått från ingenting (läs "Fokus på byarna") till att bli politiskt gångbar. Helt unikt i svensk politik – och något som kommer att bli guld värt för vår kommun framöver. Via statliga landsbygdspengar (allt mer baserade på ansträngning och prestation) - men framför allt från en närturism i vardande.

Det råder ingen tvekan om att landsbygden kommer få en avgörande roll i kommunalvalet 2022. Tack vare Kevin Rasmussen så känner folket ute på vischan att politiken faktiskt kan leverera – och nu vill man (rätteligen) ha mer.

Vidare finns det landsbygdsröster att hämta även inne i stan. Det glömmer man lätt.

Detta är en opinionstext i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på ystadsallehanda.se, appen MinYA och e-tidning mån-lör. Endast 79 kr första månaden! (ord pris 179 kr)

Ringar på vattnet och guld i sikte säger dessutom att Kevin Rasmussens enastående insatser för den Ystadianska landsbygden snart också kommer att uppmärksammas även på nationell nivå.

Talande för utvecklingen är att våra båda deciderat landsbygdsfientliga partier - Moderaterna och Liberalerna – nu försöker lägga locket på medelst en "landbygdsstrategi". Dock inget att oroa sig för, kära landsbygdsvänner eftersom vi nu – tack vare Kevin Ramussen – står parlamentariskt starka.

Så låt moderater och liberaler få mixtra bäst dom vill med sin landsbygdsstrategi. Dömd att misslyckas oavsett. En "hyllvärmare" i vardande, enligt Göran Göransson (KD). Så sant så sant.

Carl Bengtsson

Rygla