1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Centern tappar i förtroende

Efter att ha flyttat till Brösarp har jag fått lite bättre perspektiv på den politiska processen i Simrishamn.
Carl-Göran Svensson (C) och Martin Nkoubou (C).
Foto: YA

Att Centern hamnat i trångmål är ingen nyhet. Under många år av manipulationer kring makten har Centerpartiet tappat förtroende och måste nu förnya sig.

Är det inte bättre att ta ett steg tillbaka och konsekvent inrikta sig på det Centern är bra på, att bedriva saklig realpolitik, landsbygdspolitik, utbildningspolitik, folkbildning, kultur, integration, fred och bistånd.

Detta är en opinionstext i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på ystadsallehanda.se, appen MinYA och e-tidning mån-lör. Endast 79 kr första månaden! (ord pris 179 kr)

Alla vi som är kvar och följt Centern från Hedlunds tid fram till nu är förtvivlade över den hållningslöshet som Centern visar i Simrishamn.

Slå ihop Simrishamns och Tomelilla kommuner till Österlens kommun och arbeta fram en handlingsplan som gynnar både byarna inne i landet och längs kusterna.

Simrishamn har de senaste åren styrts av turism och statusbebyggelse på bekostnad av bostäder för arbetande befolkning och skolor där barnen finns.

Martin Nkoubou har förstått detta och jag trodde att Carl-Göran Svensson också förstått det. Carl-Göran, du har chans att rätta till detta. Risken är annars att förtroendet för Centern i Simrishamn rasar ytterligare.

Börje Assarsson

Pensionär och före detta Centerpolitiker