1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Christer Grankvist (S): Samarbetsinvit parallellt med arrogans och fientlighet

Svar på inlägget ”Vi vill samarbeta för skolornas bästa” av Jeanette Ovesson (M) och Jaennine Olesen (M) i YA 17 september.
Sankt Olofs skola är åter hotad, enligt sparförslaget från alliansen i Simrishamns kommun.
Foto: Emma Lawesson

Ovesson (M) och Olesen (M) ondgör sig över insändarsidan, som de själva flitigt använder. Men det är inte första gången logiken haltar. De talar om vilja till samarbete, samtidigt som man spyr ut sin arrogans och fientlighet mot mig som person och Socialdemokraterna. Ingen inbjudande invit och Alliansen oacceptabla arrogans även mot före detta bun-chefen gör inte saken bättre.

En kunnig chef som gjorde sitt jobb och varnade för konsekvenserna av Alliansens förslag och fick som tack epitet ”jävla kärring!” Glada tillrop kom ifrån alliansgruppen efter ordförandens smädelse.

Nu ska besparingar på 11–12 miljoner göras. Något Socialdemokraterna aldrig kommer acceptera.

Detta är en opinionstext i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på ystadsallehanda.se, appen MinYA och e-tidning mån-lör. Endast 79 kr första månaden! (ord pris 179 kr)

Men allt är enligt damerna mitt och Socialdemokraterna fel. Låt vara att Ovesson och Olesen är okunniga och oerfarna. Men någon gång måste ni väl börja ta ert ansvar som kommunens styrande. Visa er vuxna uppgiften och det förtroende ni fått av väljarna. Det går inte att som ett vresigt barn hela tiden skylla på andra. Ni har styrt Simrishamns kommun i snart ett år och det är er budget.

Revisionen akutgranskar bun och detta bara åtta månader efter att ni tog över rodret. Hur såg det då ut förra perioden. Här några fakta som alla kan kontrollera.

Under denna period levererade bun ett överskott på fem miljoner. Vi började med att tillföra bun 13 nya miljoner. Ni började er period med att ge bun endast 4,3 miljoner av de 12,1 som nämnden äskat och med nedskärningar på 12 miljoner och med personalkränkningar.

Sedan har ni mage påstå att det inte finns anledning till oro. Det är inte bara jag ochSocialdemokraterna som är oroade, utan även föräldrar och anställda.

Har ni helt missat alla artiklar, insändare, opinionsmöten och demonstrationer?

Jag återgår Moderaterna till attack mot skolan i Sankt Olof. Ett hatobjekt för Moderaterna. Nu har man Martin Nkoubou (C) med sig.

Varför jag reserverade mig mot det första beslutet i frågan beror på att det inte fanns budget och inga analyser. Underlag ni själva struntat i och nu med svansen mellan benen själva säger att ni ska göra om och göra rätt.

Samarbete? Jag påtalade inför besparingarna att det inte fanns vare sig risk- och konsekvensanalys eller barnkonsekvensanalys. Men ni bara körde på.

Ni pratar om större budget till bun. Det har Socialdemokraterna sagt hela tiden, men ni har avslagit det två gånger i fullmäktige och två gånger har ni i bun sagt nej till vår begäran om tilläggsanslag.

Socialdemokraterna vill kunna se våra barn i ögonen.

Christer Grankvist (S)