1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Fler borde uppskatta Isabella Lövin

Isabella Lövin är språkrör för miljöpartiet och vice statsminister i Sveriges regering. Hon har fått dessa uppdrag för sina insatser som journalist och därefter EU-parlamentariker.
Isabella Lövin är en politiker som borde fler borde ha större förtroende.
Foto: Jessica Gow/TT

Sin största insats som journalist och författare gjorde hon med boken Tyst hav – jakten på den sista matfisken. Boken behandlar fisket i främst svenska fiskevatten, men även internationella fiskefrågor.

För boken fick Isabella stora journalistpriset för sin grävande journalistik inom ämnet.

Detta ledde till att hon blev EU-parlamentariker med ansvar för fiskefrågor. I detta uppdrag har hon initierat och bidragit till att bestämmelser inom fisket har beslutats.

Detta är en insändare i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på ystadsallehanda.se, appen MinYA och e-tidning mån-lör. Endast 79 kr första månaden! (ord pris 179 kr)

I frågan om fisket i Östersjön har hon utan tvekan fått rätt. Detta är bara en av frågorna som gäller miljön och förutsättningarna för ett bra liv för människor och andra varelser och växter, som Isabella och övriga miljöpartister dagligen arbetar för.

Miljöpartiet och Stefan Löven är imponerade av hennes arbete – annars hade hon inte utsetts till biträdande statsminister.

Nu kommer den stora gåtan: Hur kan svenska folket ha lågt förtroende för en politiker som uträttat så mycket?

Är inte förutsättningarna för livet på jorden viktigt? Vad ska vi med pengar och andra resurser till om grundförutsättningarna för livet på jorden inte finns?

Olle Månsson

Simrishamn