1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Göran Brante (V): Varför skrämmer Göran Göransson (KD) Ystads befolkning?

Vid kommunfullmäktige den 18 november förekom en lång debatt om otrygghet i Ystad efter en interpellation om ordningsvakter, som Vänsterpartiet ställt till kommunalrådet Kristina Bendz (M).
Skjutningar och gängkriminalitet kommer i droghandelns spår.

Interpellationen byggde på trygghetsundersökningen som visade att Ystad var en trygg ort och frågan var då varför ordningsvakter skulle behövas.

En tanke som Vänsterpartiet förde fram var att upplevelsen av otrygghet snarare var en reaktion på alarmism, som till exempel att vissa partier påstår att det är ett inbördeskrig i Sverige.

Detta är en opinionstext i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på ystadsallehanda.se, appen MinYA och e-tidning mån-lör. Endast 79 kr första månaden! (ord pris 179 kr)

Den 25 november skriver bun-ordförande Göran Göransson en alarmistisk insändare i YA, publicerad digitalt. Där slår Göransson fast att drogkonsumtion och gängkriminalitet ökar i Ystad.

Enligt lokalpolisområdeschef Mats Kronhag är det sant att det förekommer drogkonsumtion i Ystad, men han betonar att det inte är värre än på andra ställen.

Det väsentliga för Ystad däremot är att brottsligheten minskar och att det är en mycket trygg kommun att befinna sig i, samt att det inte finns någon gängkriminalitet.

Varför vill Göran Göransson framställa Ystad som ett farligt ställe att bo på? Varför anstränger han sig för att skrämma Ystads befolkning? Människor som upplever otrygghet, blir naturligtvis än otryggare när de läser sådant som Göransson hittar på.

Droganvändning och brottslighet ska bekämpas, men låt oss glädjas åt att brottsligheten minskar och att färre blir utsatta för brott i Ystad.

Göran Brante

Vänsterpartist Ystad