1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Insändare: Trevlig nostalgiträff med olustigt inslag

En mycket fint planerad Nostalgiträff i Löderup, som slutade så fel.
Bränna däck, till vad nytta. Bara otrevligt, anser insändarskribenten. Ekipaget pä bilden har inget samband med artikeln.
Foto: Josh Holmberg
Detta är en insändare i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på ystadsallehanda.se, appen MinYA och e-tidning mån-lör. Endast 79 kr första månaden! (ord pris 179 kr)

Tidigt på förmiddagen gled bilar, traktorer, motorcyklar, mopeder med mera in till familjeträffen i Löderup.

Barnen fick leka med vatten hos räddningstjänsten. Kaffe, hamburgare och korv kunde man njuta av om man så ville. Alla var på gott humör. Det var verkligen roligt att uppleva den goda stämningen.

På eftermiddagen började fordonen lämna området efter några härliga timmar i strålande solsken. Plötsligt avbröts stämningen av ett obehagligt oväsen, då ett ekipage började ”bränna däck”.

Den trevliga stämningen övergick i buller, rök, illaluktande gaser, höga hastigheter samt fula märken i gatan. Nostalgin hade med en gång gått över i ett vansinne av dumhet.

Var detta verkligen nödvändigt? Naturligtvis inte. Varför skulle andra seriösa bilägare och besökare många med barn acceptera denna destruktiva handling. Det upprepades dessutom flera gånger.

Bevisen efter vansinnet kommer att leva kvar i form av fula spår i vägbanan på Fabriksgatan. Ytterst beklagligt att en väldigt välorganiserad och trevlig dag skulle sluta så illa.

Det är dessutom en skymf för byalaget och dess funktionärer som hade lagt ned ett oerhört fint arbete på att skapa något fint för Löderup och dess besökare. En chaufför vill ”bränna däck”. Han verkar inte tänka på andras trevnad och vill tydligen enbart egoistiskt stoltsera själv med sitt tråkiga beteende.

Hoppas att det är slut framöver med ofoget att ”bränna däck” på bland annat Fabriksgatan. Det är dessutom inte första gången detta förekommer men nu är måttet rågat. Det är verkligen inte nostalgi.

Vill samtidigt tacka Löderups byalag för en mycket trevlig dag.

Marianne Östergren

Löderup