1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Kent Wallin (S): Gnäll inte utan förstå allvaret

I YA 4 april visar Jan G Bruhn och Tina Ödeen, Östra Ingelstad vad de tycker och tänker om statsminister Stefan Löfven och regeringen.
Foto: Adam Wrafter/SvD/TT

Bruhn och Ödeen skriver: "Res inte bort – men hem? Stefan Löfven vädjar till oss alla att inte resa bort i påsk för att minska smittspridningen. Ann Linde hämtar hem tusentals svenskar från Indien, Peru och andra coronadrabbade länder".

Bruhn och Ödeen borde inte gnälla på Stefan Löfven och regeringen för att inte ha förstått allvaret, utan i stället se möjligheterna att begränsa lidandet för dem som befinner sig utrikes av olika anledningar. Coronavirus är inte som att få virus i datorn, det är betydligt värre.

Detta är en opinionstext i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på ystadsallehanda.se, appen MinYA och e-tidning mån-lör. Endast 79 kr första månaden! (ord pris 179 kr)

Många av dem som befinner sig i varmare länder för att slippa den kalla svenska vintern, reste kanske dit långt innan det lömska coronaviruset i många fall med dödlig utgång blev känt utanför Kinas gränser?

Då kan det inte vara fel av Stefan Löfven att varna svenska folket för coronasmittan och resa bort i påsk när vi vet att det osynliga viruset slagit till i de flesta länder, även i Sverige med dödlig utgång.

Kent Wallin (S)

Ystad