1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Loubna Stensåker-Göransson (M): Vänsterpartisten som pratar i nattmössan

Replik på Mårten Dahlrots inlägg Politikers ignorans för tjänstemännen att lämna Skurups kommun” i YA 19 maj. Modersmålskostnaden i Skurups kommun har ökat de senaste fem åren, från 1,3 miljoner 2015 till cirka 4 miljoner 2020.
Rundvisning på Prästamosseskolan
Foto: Mark Hanlon
Detta är en opinionstext i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på ystadsallehanda.se, appen MinYA och e-tidning mån-lör. Endast 79 kr första månaden! (ord pris 179 kr)

Idag är vi i Skurups kommun väldigt generösa med att erbjuda modersmålsundervisningen, och därför är det oerhört viktigt att strama upp det och förhålla oss till vad skollagen påbjuder.

Vänsterpartiets representant i skol- och utbildningsberedning påstår att jag inte känner till grundskolans olika stadier, när jag under diskussionen i mötet argumenterade med en fråga ”tillhör inte högstadiet grundskolan? ”.

Om vänsterpartisten inte begriper att det var en retorisk fråga, eller om han medvetet valde att missförstå, så är det lika illa.

Jag förstår att mina synpunkter under mötet var känsliga och obekväma för en vänsterpartist som har förträngt verkligheten och lever i förnekelse.

Det är känt att vänstern inte skyr några medel för att försöka tysta obekväma röster och sina politiska motståndare. Sovjetfasoner. För dem ” Ändamålet helgar medlen”, härskarteknik i Machiavellis anda.

Vänsterpartistens försök att förminska mig och framställa mig som okunnig tyder på desperation, vilket jag tycker är lite tragiskt.

Jag hoppas att vänsterledamoten har lärt sig lite om retorik, konsten att argumentera och övertyga som ingår i den politiska bildning.

Loubna Stensåker-Göransson (M)

Skurup