1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Moderat rea på det offentliga

Om Ulf Kristersson får styra så det rea på det gemensamt ägda som gäller.

När Moderatledaren Ulf Kristersson står och argumenterar för valfrihet så låt er inte luras han menar utförsäljning och privatisering av skattebetalarnas egendom.

Vi kan alltså förvänta oss fler bortskänkta skattekronor till privata riskkapitalister på jungfruöarna vid en moderatledd regering.

I Stockholmspolitiken var Kristersson med och sålde ut offentlig verksamhet till välfärdskapitalister för en bråkdel av vad den var värd. En granskning i Dagens Nyheter visade att förskolor och hemtjänst som såldes 2008 för sammanlagt 3,4 miljoner egentligen var värda minst 81,7 miljoner.

Detta är en insändare i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på ystadsallehanda.se, appen MinYA och e-tidning mån-lör. Endast 79 kr första månaden! (ord pris 179 kr)

Vårdcentralen Serafen såldes av Moderaterna för 0,7 miljoner för att sen säljas vidare för 20 miljoner.

När dåvarande justitieminister Beatrice Ask fick frågan i riksdagen om hennes partikamraters utförsäljningar i Stockholm svarade hon att ”det är inte olagligt att vara korkad eller att göra dåliga affärer eller att ha dåligt omdöme.”

Att saker som detta får hända utan påföljd är djupt beklagligt.

Med dagens lagstiftning skulle köparna riskera åtal eftersom det inte längre finns något som heter godtrosförvärv.

Du riskerar åtal om du köper en cykel billigt på Blocket där du borde insett att affären är för bra för att vara sann detsamma borde väl gälla om du köper en vårdcentral 19,3 miljoner under marknadsvärdet eller du kan göra som försäljaren och skylla på att du är korkad eller har dåligt omdöme.

Kevin Rasmussen (S)