1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Debatt: Skandal om Eljarödsbadet läggs ner

Eljarödsbadet vara eller icke vara? Nu är det väl ändå tid för politikerna i Tomelilla kommun att tänka om och tänka rätt. Det är en skandal och ett stort resursslöseri om Eljarödsbadet läggs ner.
Eljarödsbadet sommaren 2017.
Foto: Mark Nordvall Hanlon

Vi måste våga satsa på att det ska finnas ett utbud av service också på landsbygden och i småorterna – hur ska vi annars få folk att vilja flytta hit. Goda fritidsmöjligheter och service bidrar i hög grad till val av boplats och förutsättningarna behöver bestå.

Vad händer om badet läggs ner? Vad blir följderna? Och vad ska barnen och ungdomarna göra under sitt sommarlov? Det är många av frågorna som man kan ställa sig om Eljarödsbadet läggs ner.

Detta är en opinionstext i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på ystadsallehanda.se, appen MinYA och e-tidning mån-lör. Endast 79 kr första månaden! (ord pris 179 kr)

Eljarödsbadet 75 år

Jag är själv född och uppväxt i Eljaröd och jobbade som badvakt på detta mycket fina bad under åren 1988 och 1989 och kan väl konstatera att det har väl inte hänt så mycket där sedan dess.

Jag hoppades innerligt att kommunen skulle göra en uppfräschning av badet nu inför 80-årsjubileet 2020 men nu verkar det inte bli så, utan nu ser det istället ut som att Eljarödsbadet går mot slutet av en epok.

Eljarödsbadet 1940. Från boken Bilder från Eljaröd nr 2.

Nej, nu hoppas jag istället att det tas fram riktiga kalkyler för renoveringsarbetet som är realistiska och att det görs ordentliga konsekvensanalyser innan det tas några beslut om att Eljarödsbadet läggs ner...

Så Tomelilla kommun, ta er nu i kragen och tänk om och tänk rätt.

Mikael Aspegren

Brösarp