1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Skurup: Inte Slimmingebarnens fel att skolpengen sänks

Nej Åsa Ekblad (M), det är inte Slimmingebarnens fel att skolpengen sjunker.
Slimminge by skola
Foto: Mark Hanlon

Vi börjar nu se resultatet av Moderaternas skolpolitik. Svångremmen dras åt ytterligare nästa år då skolan måste spara över 16 miljoner. I och med den budget som M drev igenom med stöd från SD sjunker skolpengen, det vill säga det belopp som varje elev beräknas kosta på ett läsår, med 1600 kronor.

Under våra fyra år vid styret tillförde vi över 20 miljoner till skolan. Det var en medveten prioritering och en långsiktig strategi att satsa på barnen.

Vi vet att det behövs. Att säkerställa att barn får en trygg och bra skolgång lönar sig i längden och stärker både individer och kommun.

Detta är en opinionstext i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på ystadsallehanda.se, appen MinYA och e-tidning mån-lör. Endast 79 kr första månaden! (ord pris 179 kr)

Men, denna politik delar vi tyvärr inte med det sittande styret. De prioriterar hårdare tag, ordningsvakter och att jaga invandrare istället för att skjuta till mer pengar till skolan.

Åsa Ekblad (M) verkar dessutom tro att skolpengen hade ökat om Slimmingeby skola lagts ned. Detta är helt felaktigt och ett tydligt tecken på att Åsa Ekblad inte är insatt i hur skolor och skolpolitik fungerar, trots att hon nu varit ordförande för skolutskottet i ett år. Pinsamt.

Att skylla sin dåliga skolpolitik och konsekvenserna av sin egen budget på Slimmingebarnen är inget annat än ansvarslöst.

Vi kommer att fortsätta jobba för att skapa förutsättningar för att alla barn ska få en trygg och lycklig skolgång.

Vi vet att personalen på skolorna i kommunen sliter för att varje barn ska må och prestera bra. Lärare, specialpedagoger, resurspersonal, elevhälsopersonal, rektorer, måltidspersonal och alla andra. Ni är alla lika viktiga för att skolan ska fungera.

Vi vill skicka er, var och en som arbetar på kommunens skolor, ett extra stort tack för det gångna året. Tyvärr väntar nu ytterligare ett år av besparingar. Vi beklagar detta djupt.

Oppositionen i skolutskottet

Maria Ivansson (MP)

Magnus Alm (S)

Sven-Åke Strandberg (KV)

Lena Axelsson (S)