1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Vi vill invänta reaktioner om äldrematen

Diskussionerna går nu varma angående den varma maten som levereras till våra äldre i hemmen.
Foto: Mattias Mattisson

Som ni läste gäller det en utredning, utredningar görs ständigt för att få bättre underlag till ett beslut. Det är mer eller mindre en skyldighet av oss politiker att på så sätt få det bästa underlag som det bara går.

I denna utredning väcker det känslor, med all rätt. Men vi måste förstå att inga beslut faktiskt är fattade, som det känns att en del tror.

Ärendet är nu ute på remiss till pensionärsrådet och tillgänglighetsrådet. Vi tycker faktiskt att det hade varit på sin plats att få in reaktioner från de 100-tal som får denna service med.

Detta är en opinionstext i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på ystadsallehanda.se, appen MinYA och e-tidning mån-lör. Endast 79 kr första månaden! (ord pris 179 kr)

I detta ärende är vi verkligen öppna med att var och en får sin måltid som den önskar.

Detta kan lösas på många sätt. Det ska ges större möjligheter att kunna komma till andra äldreboende, skolor eller andra kommunala restauranger för att kunna få sin måltid här och dessutom slipper man då att äta ensam.

Fortsatt hemleverans till de som så önskar, då med alternativ varm eller kall mat.

Det man borde känna till i och med denna fråga väcktes är att det finns problem med leveransen av varm mat.

Dels är det kapacitetsbrist vid våra tillagningskök runt om i kommunen, som hade varit en lösning om man kunde tillaga närmre den som skulle ha sin mat. Det är just rätt temperatur som inte kan garanteras vid leverans, detta ger i sin tur att den bakteriella nivån inte är säkrad. I en förlängning av detta så är då maten en risk att intaga.

I och med den varma mat leveransen startade för några år sen, så löstes detta med att köra ut med bilar utan värmeskåp. Detta säger sig själv då att det uppkommer problem med detta.

Vi kommer nu att gå vidare med att ge förslag till valmöjligheter och information till de äldre och sen är vår ambition att alla känner sig tillfredsställd både innan och efter maten.

Jan-Åke Isaksson

Anna Sjöland

Thomas Heinrich

Kenneth Andersson

SD Ystad