Annons
Kultur

Brittiska artister kräver statligt coronastöd

Musik • Publicerad 3 juli 2020
Oasissångaren Liam Gallagher finns bland dem som skrivit på uppropet. Arkivbild.
Oasissångaren Liam Gallagher finns bland dem som skrivit på uppropet. Arkivbild.Foto: Joel C Ryan

Fler än 1 500 artister uppmanar Storbritanniens regering att omedelbart ge ekonomiskt stöd till livemusikbranschen för att den ska överleva coronakrisen, som inneburit att spelningar har ställts in, skriver musiktidningen NME.

Bland artisterna som skrivit på upproret #LetTheMusicPlay finns Liam Gallagher, Nick Cave, PJ Harvey, Dizzee Rascal och Paul McCartney.

Annons

Artisterna skriver att branschen står för 210 000 arbetstillfällen som bidrar med 4,5 miljarder pund, motsvarande 52 miljarder kronor, årligen till Storbritanniens ekonomi.

"Precis som alla delar av underhållningsindustrin, är livemusiken stolt över att ha gjort vår del i den nationella ansträngningen att minska spridningen av coronaviruset och att hålla människor säkra. Men eftersom det inte går att se ett slut på social distansering och eftersom inget ekonomiskt stöd från regeringen har klubbats, ser framtiden mörk ut för konserter och festivaler och de hundratusentals personer som arbetar med dem", lyder uppropet.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons