Annons
Kultur

Neil Young ryter ifrån mot Trump: "Inte okej"

Musik • Publicerad 4 juli 2020
Neil Young. Arkivbild.
Neil Young. Arkivbild.Foto: Rich Fury/AP/TT

Den amerikanske musikartisten Neil Young ryter ifrån mot president Donald Trump för att han använt sig av Youngs musik i samband med ett valmöte, skriver Variety.

Neil Young reagerade starkt efter det att en användare på Twitter lagt upp ett videoklipp från ett valmöte som hölls i samband med nationaldagsfirandet, där hans berömda låt "Rockin' in the free world" spelades.

Annons

"Det här är INTE okej med mig", skriver han i ett inlägg som fått tiotusentals gillamarkeringar.

Många andra artister har protesterat mot att Trump använder sig av deras musik, bland annat Adele, Rihanna och Aerosmith. The Rolling Stones hotade nyligen Trump med rättsliga åtgärder om han inte slutar att spela bandets musik på kampanjmöten.

Kanadafödde Neil Young har bott i USA sedan mitten av 60-talet men blev amerikansk medborgare först i januari i år. I februari gick han till hård attack mot Trump i ett öppet brev på sin sajt.

"Du är en skam för mitt land", skrev han till Trump.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons