Annons
Kultur

Sagrada Família öppnar för coronakämpar

Kultur • Publicerad 4 juli 2020
Sagrada Família. Bilden är från i mitten av mars när basilikan stängdes för besökare.
Sagrada Família. Bilden är från i mitten av mars när basilikan stängdes för besökare.Foto: Emilio Morenatti

Sagrada Família, Antoni Gaudís basilika som aldrig verkar bli färdigställd, har öppnat på nytt sedan den hållits stängd under coronapandemin, skriver Reuters.

Basilikan i Barcelona i Spanien tog emot den första besöksgruppen på lördagen, men till en början är den bara öppen för personer med nyckelfunktioner inom samhället, som ett sätt att tacka dem för deras hårda arbete under coronakrisen.

Annons

"Särskilt de som har stått vid frontlinjen och kämpat och arbetat för att hindra covid-19", skriver ledningen i ett uttalande på sin sajt.

De första besökarna, en grupp sjukvårdsanställda, fick också en sällsynt möjlighet att betrakta byggnaden utan att trängas med horder av turister från hela världen.

Sagrada Família stängde för nästan fyra månader sedan, men kommer alltså att vara öppen under de närmsta två veckorna för bland annat sjukvårdsanställda, poliser och personer som jobbar inom frivilligorganisationer.

Basilikan började byggas 1882 och är ett av Spaniens och världens mest berömda byggnadsverk.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons