Annons
Kultur

Toppchef lämnar speljätte

En högt uppsatt chef på spelföretaget Ubisoft har sagt upp sig efter anklagelser om bland annat sexuella trakasserier inom företaget.
Spel • Publicerad 4 juli 2020
Ubisoft utreder anklagelser om bland annat setrakasserier. Arkivbild.
Ubisoft utreder anklagelser om bland annat setrakasserier. Arkivbild.Foto: Casey Rodgers/AP/TT

"Vi fortsätter att utreda anklagelserna mot honom", skriver företagets vd Yves Guillemot i ett meddelande till företagets cirka 18 000 anställda. Den misstänkte jobbade på Ubisoft i Toronto.

Ytterligare en toppchef, verksam i Paris, har befriats från sina arbetsuppgifter i avvaktan på vad en utredning om honom kommer fram till.

Annons

En tredje anställd, i Toronto, har avskedats för olämpligt beteende.

Det var i förra veckan som flera kvinnor trädde fram och beskyllde såväl anställda som flera av företagets chefer för sextrakasserier, våld och allmänt dåligt uppförande. Enligt vissa vittnesmål kände ledningen till vad som försiggick, utan att ingripa.

Ledningen för spelföretaget lovar nu bot och bättring.

Franska Ubisoft är en av världens största spelutvecklare och distributörer med underavdelningar över hela världen, bland annat i Malmö. Företaget ligger bakom populära spel som "Assasin's creed", "Just dance" och "Far cry".

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons