Annons

29 bergstoppar i nästa års Tour de France

Cykel • Publicerad 15 oktober 2019
Det blir fler bergstoppar av ta sig över för danska stjärnan Jakob Fuglsang och de andra i nästa års Tour de France. Arkivbild.
Det blir fler bergstoppar av ta sig över för danska stjärnan Jakob Fuglsang och de andra i nästa års Tour de France. Arkivbild.Foto: Christophe Ena/AP/TT

Nästa års upplaga av Tour de France blir en ännu större fysisk utmaning än vanligt. De tävlande i cykelklassikerna ska ta sig över hela 29 bergstoppar på sin väg till slutmålet på Champs Élysées i Paris. Bansträckningen avtäcktes på tisdagen i Paris.

Det 3 470 kilometer långa etapploppet inleds den 27 juni i Nice och avslutas i Paris den 19 juli, en vecka tidigare än vanligt beroende på att OS i Tokyo inleds fem dagar senare.

Medan bergsklättrare gynnas av de många hårda etapperna blir det värre för tempospecialisterna som flerfaldiga mästaren Chris Froome. Nästa års tävling innehåller bara en tempoetapp, den näst sista dagen.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons