1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Par i 70-årsåldern utsatta för väpnat rån i sitt hem – bands fast och pistolhotades

Under natten till onsdagen rånades ett äldre par på en gård i Brösarpstrakten.
Paret som är i 70-årsåldern bands fast och pistolhotades.
Bostaden är avspärrad efter nattens grova rån.
Foto: Mark Nordvall Hanlon

Det var strax efter midnatt mellan tisdagen och onsdagen som det brutala rånet inträffade på en gård i Brösarpstrakten. Gården ligger avsides på en återvändsväg.

– Tre personer har krossat en ruta till en dörr, tagit sig in och hotat dem med kniv, sa Tenie Eriksson, jourförundersökningsledare vid polisen i Ystad strax efter rånet.

Enligt polisen har gärningspersonerna bundit mannen och kvinnan med buntband. De ska också ha hotat paret med pistoler, eller något som liknar pistoler, och brottsrubriceringen är därmed väpnat rån.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på ystadsallehanda.se, appen MinYA och e-tidning mån-lör. Endast 79 kr första månaden! (ord pris 179 kr)

Rånarna fick bland annat med sig kontokort innan de lämnade huset – men det är oklart vad mer de har tagit.

Enligt Kim Hild vid polisens ledningscentral lyckades mannen själv ta sig loss och larma polis. Larmet kom in 00.51 och rånet ska ha skett cirka 30 minuter tidigare.

Efter att polisen kom på plats spärrades platsen av för en teknisk undersökning. Vid 11-tiden på onsdagen väntade man fortfarande på att teknikerna skulle anlända.

Paret är enligt uppgifter i 70-årsåldern. Ambulans kom till huset men paret har inte fått några fysiska skador som krävt sjukvård i samband med händelsen, uppger polisen.

Kvällsposten skriver att polisen i efter rånet inte hade några direkta spår efter gärningsmännen.

– Nej inte vad jag vet. Nu fick de oturligt nog ett försprång innan paret lyckades larma. Så det finns ingen specifik plats vi söker på för tillfället, berättade Kim Hild vid polisens ledningscentral strax efter rånet.

Under onsdagen hade inte heller några personer gripits.