Annons

Avslöjade marijuanaodling i direktsändning

Cykel • Publicerad 4 september 2019
Det var inte bara cyklisterna som fastnade på tv-bilderna i Spanien runt i helgen – även en marijuanaodling. Arkivbild.
Det var inte bara cyklisterna som fastnade på tv-bilderna i Spanien runt i helgen – även en marijuanaodling. Arkivbild.Foto: Alessandro Di Meo/AP/TT

Spansk polis har beslagtagit marijuana sedan en odling upptäckts under en tv-sändning av cykeltävlingen Vuelta a España (Spanien runt).

Det var när en tv-helikopter svepte över cyklisterna i slutet av den åttonde etappen i lördags som en kamera plötsligt fångade upp en marijuanaplantage på ett hustak i staden Igualada utanför Barcelona.

Annons

Katalansk polis inledde en undersökning efter att tv-bilderna blivit virala på sociala medier och till slut kunde polisen slå till och beslagta omkring 40 plantor. Ingen person blev gripen i razzian och polisen söker fortfarande efter ägarna till odlingen.

Spanien runt är en av de tre största cykeltävlingarna i Europa tillsammans med Giro d'Italia och Tour de France. Slovenen Primoz Roglic leder sammandraget efter att Mikel Iturria, Spanien, vunnit den elfte etappen på onsdagen.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons