Annons

Birgit Nilsson hyllas åter i hemtrakten

Musik • Publicerad 28 januari 2020
Operasångerskan Birgit Nilsson under ett uppträdande på Gröna Lund i Stockholm 1964. Arkivbild.
Operasångerskan Birgit Nilsson under ett uppträdande på Gröna Lund i Stockholm 1964. Arkivbild.Foto: Gunnar Westerlind/TT

I sommar arrangeras för tredje året i rad Birgit Nilsson-dagarna på gården Svenstad i Skåne.

Årets upplaga äger rum den 3 till 9 augusti och på schemat står bland annat två festkonserter med musik ur Birgit Nilssons operarepertoar. Dessutom kommer operasångerskan Anne Sofie von Otter att medverka och hålla lektioner för unga sångare.

Annons

“Jag ser mycket fram emot att tillbringa en knapp vecka på Bjärehalvön och att få vandra i Birgit Nilssons fotspår. Vår stora, unika sopran träffade jag bara en gång, när jag sjöng barockmusik för henne och publiken i Västra Karups kyrka någon gång för länge sedan", säger Anne Sofie von Otter i ett pressmeddelande.

Svenstad är gården där den världsberömda operastjärnan Birgit Nilsson (1918–2005) växte upp. Numera är gården plats för ett Birgit Nilsson-museum.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons