1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Domare misstänks berusad – rättegången tas om

En tingsrätt i Västsverige har beslutat att en rättegång i ett stort brottmål ska göras om. Skälet är att det finns misstankar om att en av domarna varit påverkad av alkohol under förhandlingen. Arkivbild.
Foto: Henrik Montgomery

En tingsrätt i Västsverige har beslutat att en rättegång i ett stort brottmål ska göras om. Skälet är att det finns misstankar om att en av domarna varit påverkad av alkohol under förhandlingen, skriver .

Under förhandlingens gång reagerade flera mot domarens uppträdande. Domaren anmäldes och tre advokater krävde i en inlaga att det skulle prövas om rättegången skulle tas om från början med nya domare. På tisdagen kom beslutet.

Tingsrätten skriver i ett pressmeddelande att "intresset av förtroendet för den rättsskipande verksamhetens förmåga att tillhandahålla en rättvis rättegång i sammanhanget väger tyngst" och att huvudförhandlingen ställs in och tas om.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på ystadsallehanda.se, appen MinYA och e-tidning mån-lör. Endast 79 kr första månaden! (ord pris 179 kr)

Tingsrättens beslut går inte att överklaga. Besked om när ny huvudförhandling inleds ges så snart det är möjligt. Den aktuella domaren kommer inte att döma i några mål tills vidare och Domstolsverket kan nu komma att anmäla händelsen till Justitiekanslern, skriver .