Emanuelsson med delikatessmål i Luleås seger

Själv beskriver han målet med orden "lite flyt".
Men turen förtar inte det fina i delikatessmålet i Luleås 3–2-seger borta mot Frölunda i CHL-semifinalen.
Ishockey • Publicerad 7 januari 2020
Luleås Einar Emanuelsson. Arkivbild.
Luleås Einar Emanuelsson. Arkivbild.Foto: Mikael Fritzon/TT

Möjligheten till att skapa något såg ut att vara borta. Men knästående lyckades Einar Emanuelsson med det som till synes verkade vara omöjligt. Luleås 22-åring behöll kontroll på pucken, lurade bort Brandon Gormley och satte snyggt 1–0 bakom Johan Mattsson.

– Ja, det blev lite... Jag vet inte vad som hände. Den studsade mycket och jag hamnar på knäna. Lite flyt, men jag behövde det i den situationen, säger han till SVT om målet som han snyggt prickade in efter 13.48 av första perioden.

Frölunda kom tillbaka

2–0 satte Daniel Sondell i powerplay, fem mot tre, med 2.44 minuter kvar av första akten.

Segern i den första av två matcher i CHL-semifinalen var dock långt ifrån säkrad.

Frölunda, som spelmässigt var bättre än gästerna i början av mötet i Frölundaborg, hittade rätt i andra och genom Viktor Ekboms och Karl Stollerys mål var det utjämnat.

– Det var som vanligt att grotta nere i hörnet och så fick jag lite yta och så var "Kalle" helt ren i slottet. Det var inte mer än så, säger Max Friberg som spelade fram Stollery till kvitteringen.

"Tuff match"

Till slut var det ändå gästerna som knep segern, då Jack Connolly skickade in 3–2 efter 13.35 av tredje perioden och därmed ordnade en liten fördel inför returen den 14 januari.

– Det kommer att bli en tuff match. Ett mål är inget att gå på i hockey, utan vi måste nollställa oss och ta den matchen som en helt ny fajt, säger Karl Fabricius till SVT.

Djurgården har en tuffare uppgift framför sig i returmötet med Mountfield i Tjeckien, då matchen på Hovet slutade med en 1–3-förlust.

Stockholmslaget tog ledningen genom Gustav Possler efter 2.10 av första perioden. Men efter hemmalagets mål var det bara gästernas som stod för målproduktionen. 2.29 efter ledningspucken satte Richard Nedomlel kvitteringen. Sedan var de Matej Chalupa som via två mål – ett i andra, ett i tredje – avgjorde den första semifinalen.