1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Finländska trösten: Får guldbonus

De finländska spelarna får guldbonus, trots att det bara blev silver.
Foto: Mikko Stig/AP/TT

Finlands ishockeydamer fick nöja sig med silver i VM – efter det uppmärksammade bortdömda målet i finalen mot USA. Men trots det får de sin guldbonus av det finländska ishockeyförbundet.

I ett pressmeddelande berättar förbundet att de kommer ge spelarna 7 000 euro var, motsvarande cirka 79 000 kronor – beloppet som var avsatt för ett eventuellt guld. Silverbonusen låg på 5 000 euro.

"Vi respekterar resultatet i VM, även om vi vet om att 'Damlejonen' var nära att ta ett historiskt guld. Vi vill belöna spelarna för deras fantastiska prestation. Jag tror att 'Damlejonen' vann turneringen i mångas hjärtan", säger Harri Nummela, ordförande i det finländska ishockeyförbundet.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på ystadsallehanda.se, appen MinYA och e-tidning mån-lör. Endast 79 kr första månaden! (ord pris 179 kr)

Finland förlorade VM-finalen med 1–2 mot USA efter straffar. Men i förlängningen, vid ställningen 1–1, trodde många – för att inte säga alla – att finländskorna hade avgjort. Petra Nieminen gjorde ett mål, som domarna efter lång överläggning valde att döma bort eftersom de ansåg att den amerikanska målvakten hade blivit störd.