Annons

Frölunda i ny final – vände mot Luleå

Det är aldrig kört, aldrig över så länge det finns tid att resa sig ur de svåraste underlägen.
Bäst på det i CHL-hockeyn?
Helt klart Frölunda. Nu spelar klubben sin femte final – och får chansen att försvara förra årets titel.
Ishockey • Publicerad 14 januari 2020
Joel Lundqvist styrde in Frölundas 2–1-mål mot Luleå – och lade grunden till ännu en final i CHL.
Joel Lundqvist styrde in Frölundas 2–1-mål mot Luleå – och lade grunden till ännu en final i CHL.Foto: Pontus Lundahl/TT

Färjestad gjorde 6–3 i den första åttondelsfinalen. Repliken från Frölunda? 8–2 på hemmais. Schweiziska Biel hade chansen att spela bort Frölunda i kvartsfinalen, men Frölunda vände och vann efter förlängning.

Varpå Luleå gjorde 3–2 i den första semifinalen i Göteborg – och gick fram till 4–2 genom Juhani Tyrväinen i första perioden i kvällens returmatch.

Annons

Då slog Frölunda till igen. Operation upphämtning inleddes – och på nytt fick den ett lyckosamt slut. Rhett Rakhshani, Joel Lundqvist och Ryan Lasch vände till 3–1 och totalt 5–4 – och ännu en fixad finalplats.

Där väntar tjeckiska Mountfield som slog ut Djurgården.

Dominerar i CHL

Frölunda är dominanten i turneringen sedan starten av Champions Hockey League säsongen 2014-2015. Då blev det visserligen finalförlust – mot just Luleå – men sedan dess har klubben vunnit pokalen tre av fyra gånger, senast förra året efter finalseger mot München.

– Det är inte många som slår Luleå borta, så vi är ruggigt glada. Vi kände oss starka i andra, kom upp bättre i positionsspelet och kommer ut starka i tredje. Det är en tajt match som vi hittar ett sätt att vinna, säger lagkaptenen Joel Lundqvist till SVT.

Ett mål och en assist – snacka om ett perfekt sätt att fira sin 1 000:e tävlingsmatch i Frölundatröjan.

Djurgården chanslöst

Djurgården hade uppförsbacke inför sin semifinalretur på bortais. Mountfield hade 3–1 att luta sig mot inför de sista 60 minuterna.

Och när Jakub Lev gjorde totalt 4–1 i spel i numerärt överläge i inledningen av mittenperioden talade inte mycket för Djurgården. Än mindre efter Richard Nedomlel 2–0 alldeles i början av slutperioden.

Tjeckerna vann matchen med 3–0 och semifinalen med 6–1. För Mountfield, hemmahörande i Hradec Králové, väntar klubbens första CHL-final – på hemmaplan den 4 februari.

– Det ska bli fantastiskt roligt. Mountfield är ett tufft lag. En bra motståndare, säger Roger Rönnberg till SVT.

Henrik Skiöld/TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons