1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Grym insats av Minnestads El Paso

Minnestads El Paso fick sitt stora genombrott i fjol då han tog två segrar och en andraplats på V75. Den här säsongen har börjat minst lika bra med en vinst och ett andrapris. På torsdagskvällen kom ytterligare en V75-seger i Gävle efter en grym insats.

Minnestads El Pasostod med tillägg över sprinterdistans och hade ett så kallat springspår. Hästen var lite bråkig från början och Rebecca Dahlén fick inte den fina starten på loppet som hon hade hoppats på.

– Det blev fjärdespår i början och då var jag tvungen att backa ner honom i andraspår. Men där låg jag väl bara i tio meter innan jag attackerade igen. Han gick enormt fort på långsidan och kopplade greppet på upploppet. Vi ville verkligen vinna det här loppet och då blev det hans värsta lopp någonsin. Men jag säger alltid att jag har världens bästa häst och det hade jag verkligen i kväll, sade Rebecca Dahlén.

Men Dahlén var inte helt nöjd med Minnestads El Pasos uppträdande innan och under loppet. Trots en segertid 1.12,5 och en toppinsats.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på ystadsallehanda.se, appen MinYA och e-tidning mån-lör. Endast 79 kr första månaden! (ord pris 179 kr)

– Han var så jäkla laddad och lyssnade inte på mig. Han var också lite spänd från början. Men nu passerade han en miljon kronor i prispengar och jag har svårt att förstå det.

Dahlén delar proffsstallet med sambon Dennis Palmqvist. Det finns 30 hästar i träning och Minnestads El Passo är förstås den stora stjärnan. De hoppas att sexåringen kommer med i V75-finalen på Solvalla sista helgen i maj.

– Han fick ett helt omöjligt lopp den här gången, det ska bara inte gå att vinna men han gjorde det ändå. Jag tror att han kommer att klara sig bra även i Silverdivisionen, sade en rörd Dennis Palmqvist.

V75-omgången på Gävletravet innehöll bara favoriter och sju rätt gav endast 617 kronor. Det blev ingen utdelning på varken sex eller fem rätt.