1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Guide inför Scandinavian Invitation

Svensk stjärnglans har tagit över Scandinavian Invitation i Mölndal.
Här är det du behöver veta inför den svenska Europatourtävlingen.
Henrik Stenson. Arkivbild.
Foto: Christer Höglund

Vad: Europatourtävlingen Scandinavian Invitation, tidigare Nordea Masters.

När: 22-25 augusti på Hills Golf Club i Mölndal utanför Göteborg.

Tv: Viasat Golf, Viaplay och TV10.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på ystadsallehanda.se, appen MinYA och e-tidning mån-lör. Endast 79 kr första månaden! (ord pris 179 kr)

Stjärnorna: Stjärnglansen ökade rejält när Alex Norén och framför allt Henrik Stenson tackade ja till att delta. Norén kvalificerade sig inte för PGA-tourens penningstinna slutspel och valde därmed att pegga upp i Sverige i stället. Norén har vunnit tävlingen två gånger tidigare, 2015 och 2011.

Henrik Stenson valde att avstå Fedex-slutspelet för att i stället åka till Sverige. Det tackar garanterat tävlingsarrangören för. Stenson är det största svenska golfnamnet och hans medverkan höjer pulsen på tävlingen rejält.

Internationellt sett är Matthew Fitzpatrick ett av de större namnen. Britten vann tävlingen 2016 som då spelades på Bro Hof. Har vid 24 års ålder vunnit fem tävlingar på Europatouren, den senaste 2018. Även fjolårsvinnaren Paul Waring finns med i startfältet.

Svenskarna: Utöver Stenson och Norén är Marcus Kinhult ett spännande namn. 23-åringen vann i maj på Europatouren för första gången när han tog hem British Masters i Southport. Därmed fick svensken medverka i US Open i juni.

Alexander Björk var tillsammans med Stenson och Norén i Portrush, Nordirland, och spelade British Open i juli.

Totalt finns 27 svenskar med i helgens startfält.

Utslagstider: Om du vill hålla koll på alla svenskar finns det en rad utslagstider att hålla reda på. Men det är två som sticker ut. Henrik Stenson spelar tillsammans med Marcus Kinhult och Matthew Fitzpatrick med start 08.00 på torsdag och inleder andra rundan 13.00 på fredag.

Alex Norén går tillsammans med fjolårsvinnaren Paul Waring och sydafrikanen Erik van Rooyen. Trion slår ut 13.00 på torsdag och 08.00 på fredag.

Snackisen: Innan Stenson och Norén blev klara för tävlingen var Thorbjørn Olesen ett av tävlingens största dragplåster. Men dansken – med fem Europatoursegrar på meritlistan – står åtalad för sexuellt ofredande på ett flygplan. Olesen blev avstängd från allt spel på Europatouren i samband med att rättsprocessen pågår.