1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Cyklist och bil krockade i Ystad.
Foto: Johan Nilsson/TT

Skåne

På torsdagskvällen inträffade en trafikolycka vid Circle K vid Kristianstadsvägen i Ystad.

SOS Alarm fick uppgift om händelsen klockan 21.19. Ambulans och polis åkte till platsen.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på ystadsallehanda.se, appen MinYA och e-tidning mån-lör. Endast 79 kr första månaden! (ord pris 179 kr)

– Det är en kollision mellan en cyklist och en personbil. Polisen har varit där för att försöka reda ut vad som hänt, troligtvis har cyklisten cyklat in i bilen, säger Calle Persson, presstalesperson vid polisen i region syd.

Att det var så bekräftar polisen i Ystad senare.

– Cyklisten är misstänkt berusad på platsen. Det är inget brott, men det är väl anledningen till att olyckan inträffade, säger Joakim Sjöberg, jourförundersökningsledare vid polisen i Ystad.

Cyklisten fördes till sjukhus med ambulans.

– Men det var inga jättestora skador, säger Sjöberg.

Enligt SOS Alarms händelseinformation ska bilen ha kört i låg hastighet.

Sverige

En man i 25-årsåldern har gripits misstänkt för en grov misshandel i Tingsryd på torsdagskvällen.

– Två herrar har råkat i luven på varandra, säger Per Bergendahl, jourförundersökningsledare vid polisen i Växjö.

Det var vid 22-tiden som polisen fick kännedom om händelsen som ska ha skett inomhus.

– Målsägaren har blivit attackerad med kniv och har fått en mindre skärskada i fingret. Men han behövde inte uppsöka sjukvård utan blev omplåstrad lite på plats, säger Bergendahl.

Den skadade mannen är i 30-årsåldern.

Polisen ska höra vittnen. Brottsrubriceringen är grov misshandel och åklagare beslöt under natten till fredagen att anhålla den misstänkte mannen.

Elden i den radhuslänga i Upplands Väsby som började brinna under torsdagskvällen är under kontroll.

– Vi håller på med eftersläckningsarbete på platsen, säger Christer Wahlström, ledningsbefäl på Storstockholms räddningscentral vid 03-tiden.

Som mest arbetade ett 40-tal brandmän med elden i radhuslängan, där två fastigheter totalskadades och de två ytterfastigheterna fick brandskador på vinden. Under natten kunde de flesta från räddningstjänsten lämna platsen

– Vi har 16 personer kvar nu och vi kommer vara på plats fram till i morgon bitti, men förmodligen trappa ner antalet brandmän, säger Christer Wahlström.

Ingen person har rapporterats skadad i branden, som startade strax före klockan 22 på torsdagen. (TT)

Världen

Den obemannade israeliska rymdfarkosten Beresheet fick på torsdagskvällen skjuts ut i rymden av en raket från Space X som sköts upp från Cape Canaveral i amerikanska Florida.

Beresheet har siktet inställt på en månlandning och att på två sätt skriva in sig i historieböckerna – att vara först på månen från den privata sektorn och den första från Israel.

Uppskjutningen gick som planerat och ankomst till månen beräknas till mitten av april. (TT)

En bilförare som avsiktligt körde in i fotgängare i centrala Melbourne i januari 2017 döms till livstids fängelse för mord. Högsta domstolen i delstaten Victoria meddelar att han måste avtjäna minst 46 år i fängelse, utan möjlighet till villkorlig frigivning.

Sex människor dödades och 27 skadades i händelsen, som inträffade under rusningstid.

– Det här är ett av de värsta exemplen på massmord i Australiens historia, sade domaren Mark Weinberg när domen förkunnades.

– Fasan i det du gjorde har djupt påverkat livet för många av dem som var närvarande den dagen på Bourke Street, sade Weinberg.

Enligt polisen hade dådet inte någon terrorkoppling. Bland de döda fanns ett tre månader gammalt barn i en barnvagn, en tioårig flicka och en japansk student. (TT)