1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Lag-VM i bordtennis skjuts upp – igen

Lag-VM i bordtennis läggs på is ännu en gång. Internationella bordtennisförbundet (ITTF) har skjutit upp alla internationella tävlingar som skulle ha spelats före den 30 juni.
Bordtennisstjärnan Mattias Falck får vänta ytterligare på att lag-VM i bordtennis ska spelas. Arkivbild.
Foto: Per Hällström/TT

Lag-VM, som spelas i sydkoreanska Busan, skulle inledningsvis ha gått i mars men flyttades fram till slutet av juni med anledning av coronavirusets spridning i världen. Det nya beskedet innebär därmed att turneringen skjuts upp igen.

Och det är inte den enda tävlingen som påverkas – det gör bland annat även OS-kvalet i Qatar i maj och veteran-VM i Bordeaux som skulle gått av stapeln i juni.

"Extraordinärt läge"

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på ystadsallehanda.se, appen MinYA och e-tidning mån-lör. Endast 79 kr första månaden! (ord pris 179 kr)

– Det är ett extraordinärt läge som kräver extraordinära beslut. Hälsan måste komma först i alla lägen, säger Thomas Buza.

Enligt honom var beslutet knappast oväntat. Nu kommer man från svenskt håll försöka hålla igång genom att hitta lösningar där spelare som är geografiskt nära varandra kan träna utan längre resor.

– Det är det vi tittar på. Man kan säga att det finns tre elithubbar i Sverige där många har sin bas: Halmstad, Söderhamn och Eslöv. Då kan de som bor i närheten av Halmstad träna med varandra till exempel.

OS-kval uppskjutet

När lag-VM i stället ska spelas beslutas under kommande vecka.

Sedan tidigare är OS-kvalet i Moskva den 8–12 april uppskjutet. Något som främst påverkar de svenska bordtennisdamerna eftersom herrarna redan är kvalificerade till OS i Tokyo som också det är uppskjutet.

– Vi har två tjejer som skulle ha åkt till Moskva och spelat, Stina Källberg och Linda Bergström, sade Svenska bordtennisförbundets sportchef Mikael Andersson till TT i mitten av mars.