Annons

Landslagsåkaren: "Aldrig mått så dåligt"

Skidlandslagets Jennie Öberg har varit inlagd på sjukhus efter att ha drabbats av covid-19, uppger Radiosporten.
30-åringen hade en dubbelsidig lunginflammation och fick syrgashjälp.
Skidor • Publicerad 16 april 2020
Jennie Öberg. Arkivbild.
Jennie Öberg. Arkivbild.Foto: Terje Pedersen/NTB Scanpix/TT

Efter att ha legat hemma med 40 graders feber i åtta dagar svimmade Öberg när hon skulle ta sig upp ur sängen, berättar hon. Hon lades in på Sunderby sjukhus utanför Luleå, där det konstaterades att Öberg hade en dubbelsidig lunginflammation och hon fick syrgashjälp när läget var som värst.

– Jag har nog aldrig mått så dåligt som jag gjorde då, säger Öberg, som fick komma hem förra onsdagen, till Radiosporten.

Annons

– Jag är ju inte i en riskgrupp utan hyfsat ung och vältränad. När jag har mått så dåligt så förstår man ju verkligen hur farligt det är för de som är i riskgrupper och inte har lika pigga kroppar från grunden.

Jennie Öberg vann en världscuptävling i Rybinsk 2015, i en sprint där många av de största stjärnorna inte fanns med i startfältet. Senare samma säsong var hon med i den svenska VM-truppen i Falun, men fick bara köra ett lopp då. Den gångna vintern var hon tillbaka i skidlandslaget efter att ha varit petad under förrförra säsongen.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons