Annons
Nyheter

Ladugård totalförstörd i brand

Det började brinna i en ladugård på Södra Björstorps säteri strax söder om Brösarp på natten till söndagen. När räddningstjänst kom fram var branden fullt utvecklad.
Brösarp • Publicerad 9 september 2018

Larmet kom klockan 04.20. Räddningstjänst skickades till platsen. Klockan 05 ska 13 enheter vara på plats, enligt SOS Alarms händelseinformation.

Räddningstjänsten meddelar att branden är fullt utvecklad och att den har gått igenom taket runt hela ladugården.

Annons

Varken människor eller djur ska finnas i byggnaden. Ägaren var på plats och kunde berätta detta. Däremot står det maskiner och fordon i den. Det ska även finnas bostadsutrymmen där.

En ambulans har skickats till platsen, men SOS har inga uppgifter om att någon person skadats fysiskt.

Räddningstjänstpersonal är tidigt på söndagsmorgonen på plats från Brösarp, Tomelilla, Lövestad, och Degeberga. Därtill tankbilar från Äsperöd, Andrarum och Kivik samt ledningsenhet från Ystad.

Strax före klockan 06 uppger Räddningstjänsten syd att byggnaden inte kan räddas. Man fokuserar på att förhindra att branden sprids till terrängen samt att skydda byggnader som finns i närheten.

Enligt räddningstjänsten är det inte fara för annan allmänhet eftersom gården ligger avsides.

Polis ska ha kommit till platsen vid 06.30-tiden.

Texten uppdateras

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons