Luleå krossade Linköping i SDHL

Ishockey • Publicerad 3 januari 2020
Luleå krossade Linköping och vann med 9–0 i SDHL. Arkivbild.
Luleå krossade Linköping och vann med 9–0 i SDHL. Arkivbild.Foto: Robert Nyholm/TT

Luleå tuffar på i SDHL bakom överlägsna tabellettan HV71 och tvåan Djurgården. I årets första match körde fjolårets mästarlag över Linköping med 9–0 under en ensidig tillställning i Norrbotten.

Luleås Petra Nieminen gjorde 1–0 efter tre minuters spel och därefter rullade målen på i en stadig takt. Hemmalaget vann första perioden med tre mål, den andra med två och den avslutande med fyra mål.

Ishockeylaget går, åtminstone tillfälligt, upp på en tredjeplats med en match mer spelad än Brynäs efter tre raka segrar där Luleå stått för totalt 18 mål.

I tabellens mittenrike tog AIK en knapp seger mot Leksand (4–3) i en match som avgjordes med en straffläggning.