Luleå tog dramatisk revansch – slog Frölunda

De möttes redan för en vecka sedan – och på annandagen var det dags igen. Den här gången drog Luleå det längsta strået i toppmötet i SHL.
Laget vann med 3–2 efter en dramatisk avslutande period med tre mål.
Ishockey • Publicerad 26 december 2019
Luleås Niklas Olausson gjorde ett av målen i Luleås 3–1-seger mot Frölunda. Arkivbild.Foto: Robert Nyholm/TT

I Scandinavium var det grinigt när tvåan och trean i SHL drabbade samman förra veckan. Trots juletider var stämningen bara marginellt bättre den här gången i Coop Norrbotten arena.

– Vi gillar inte dem och jag tror inte att de gillar oss, förklarade Frölundas Johan Sundström till C More i den första periodpausen.

Även den här gången var det en tät tillställning som avgjordes först i slutet av matchen. Med knappt sex minuter kvar satte Niklas Olausson 2–1 och bara några sekunder senare utökade Einar Emanuelsson ledningen med sitt 3–1-mål.

Ur ett läge som dök upp från ingenstans reducerade Simon Hjalmarsson men Frölunda lyckades inte få in ett kvitteringsmål. Luleå är nu etta i SHL-tabellen med en match mer spelad än Färjestad – fyra poäng före trean Frölunda.

"Slutspelskänsla"

– Det är en typisk match mot Frölunda. Det brukar alltid vara roliga matcher, framför allt när vi vinner, sade Einar Emanuelsson efter segern.

Norrbottningarna inledde matchen bäst och tog också ledningen – om än lite turligt – när Robin Kovács fick pucken i huvudet och styrde in den i mål. Men Frölunda jobbade sig in i matchen och Johan Sundström kvitterade med ett lurigt handledsskott med drygt tio minuter spelade.

– Det är en tuff match med slutspelskänsla, sade Sundström till C More i den första periodpausen.

I mellanakten utsattes Frölunda under långa stunder för ett massivt tryck och Luleå var flera gånger nära att ta ledningen på nytt – men marginalerna saknades för norrbottningarna.

"Bra period"

– Vi gör en bra period. Vi skapar chanser, det är bara ett mål som saknas, sade Luleås Einar Emanuelsson till C More i periodpausen.

I den avslutande perioden vägde matchen länge innan Luleå med två snabba mål såg till att få revansch efter 0–1-förlusten i Göteborg senast.

Snart väntar ett dubbelmöte i CHL-semifinalen den 7 respektive 14 januari mellan lagen.

– Vi kommer att se varandra ett tag, konstaterade Johan Sundström till C More.