Annons
Nyheter

Många dödade, skadade och gripna i Etiopien

Etiopien • Publicerad 4 juli 2020
Etiopiens premiärminister Abiy Ahmed. Arkivbild.
Etiopiens premiärminister Abiy Ahmed. Arkivbild.Foto: Themba Hadebe/AP/TT

Minst 166 människor har dödats i våldsamheterna i Etiopien efter mordet på den populäre artisten Hachalu Hundessa i måndags, enligt polisen.

"I efterdyningarna av Hachalus död har 145 civila och 11 (personer ur) säkerhetsstyrkorna förlorat sina liv i oroligheterna i regionen", säger Girma Gelam, biträdande polischef i Oromiaregionen, enligt ett uttalande till den statskopplade radiostationen Fana.

Annons

Han tillägger att ytterligare 167 personer skadats allvarligt och att 1 084 personer gripits, men att våldet nu har stoppats.

Hachalu Hundessa, som tillhörde folkgruppen oromo, sköts ihjäl av okända angripare i huvudstaden Addis Abeba i måndags kväll. De ökade etniska spänningarna befaras hota landets demokratiska utveckling.

Under ett möte med höga statliga företrädare på fredagen svor premiärminister Abiy Ahmed, som själv är oromo, på att de "som drar i trådarna" ska straffas.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons