Annons

Misshandlade lagkamrat – stängs av i tre år

Cricket • Publicerad 19 november 2019
Shahadat Hossain har återigen hamnat i blåsväder. Arkivbild.
Shahadat Hossain har återigen hamnat i blåsväder. Arkivbild.Foto: Matt Dunham/AP/TT

Den bangladeshiske cricketspelaren Shahadat Hossain stängs av i tre år efter att ha slagit och sparkat en lagkamrat under en match i ligan i söndags. Cricketförbundet i Bangladesh dömdes först en fem år lång avstängning, men gav sedan Hossain en straffrabatt på två år. Hossain, som har erkänt, har också fått böter på motsvarande cirka 36 000 kronor.

Shahadat Hossain säger att straffet är för hårt och att hans karriär nu är över.

Det är inte första gången den 33-årige skandalstjärnan är i blåsväder. 2015 fick han sitta i häkte i två månader efter att ha anklagats för att, tillsammans med sin fru, torterat en elvaårig flicka som jobbade som hembiträde. Senare friades han och hans fru från anklagelserna. 2018 rapporterade lokala medier att Shahadat Hossain misshandlat en rikshaförare – ett fordon som kan liknas vid en tuk-tuk – efter en trafikolycka.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons