Annons

Murase följer sambon Kovacs – lämnar Luleå

Ishockeymålvakten Minatsu Murase, 24, lämnar det svenska mästarlaget Luleå.
Detta som en direkt följd av sambon Robin Kovacs flytt från klubbens herrlag till Örebro.
Ishockey • Publicerad 17 januari 2020
Minatsu Murase, här under en landslagsmatch, lämnar Luleå. Arkivbild.
Minatsu Murase, här under en landslagsmatch, lämnar Luleå. Arkivbild.Foto: Ryan Remiorz/The Canadian Press/AP/TT

Strax före torsdagens SHL-omgång blev det klart att stjärnspelaren Robin Kovacs lämnar serieledande Luleå för spel i Örebro.

Nu bekräftar 23-åringens sambo, Minatsu Murase som är målvakt i Luleås SDHL-lag, att även hon tackar för sig eftersom hon inte vill ta hand om parets ettårige son, Caspian, på egen hand.

Annons

– Ja, det stämmer. Jag tycker att det är tråkigt, jag ville såklart fullfölja säsongen. Men det finns inte så mycket jag kan göra, jag klarar mig inte själv här med Caspian, säger hon till Aftonbladet.

Möjligheterna för Murase att fortsätta att spela elithockey den här säsongen är nu små eftersom transferfönstret stängde på onsdagen.

– Jag vet inte exakt hur det ser ut med reglerna, om man kan spela med något lag i divisionerna under, men jag har inte hunnit kolla något på det. Just nu håller vi på att flytta, så det är det vi fokuserar på.

Luleås damlag, där Murase har bildat målvaktspar med Sara Grahn, har gått starkt på slutet efter en tung säsongsinledning. Det regerande mästarlaget har sju raka vinster och jagar serieledande HV71.

Jakten mot ett nytt guld går dock vidare utan Murase.

– Det är klart att det är tråkigt men jag har ändå något annat här i livet som jag värderar högre. Om det inte vore för det hade jag nog stannat, säger hon till Aftonbladet.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons