1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Netflix lovar tillväxt första kvartalet

I kväll kommer strömningsjätten Netflix med sina siffror för årets första kvartal. För ett år sedan slog Netflix analytikernas förväntningar med bred marginal.
Samtidigt som Netflix kommer med sina siffror för årets första kvartal ökar konkurrensen på marknaden för strömningstjänster. Arkivbild.
Foto: Paul Sakuma/AP/TT

Inför årets första kvartal spådde Netflix att antalet abonnenter skulle öka med 8,9 miljoner. I kväll kommer facit i form av delårsrapporten för årets första tre månader.

Netflix fick 8,8 miljoner nya abonnenter under det fjärde kvartalet 2018. Det var färre än vad analytiker hade trott, trots en mängd egna produktioner som har gått bra.

Nu hårdnar konkurrensen. Underhållningsjätten Disney har aviserat lanseringen av sin strömningstjänst i november i USA. I Europa ska tjänsten enligt planerna lanseras i slutet av 2019 eller början av 2020. Disney väntas ge Netflix tuff konkurrens med en betydligt lägre abonnemangsavgift.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på ystadsallehanda.se, appen MinYA och e-tidning mån-lör. Endast 79 kr första månaden! (ord pris 179 kr)

Sedan tidigare finns handelsjätten Amazon och teknikgiganten Apple med egna strömningstjänster. Disney har Star Wars. Konkurrenten HBO har Game of Thrones som i dessa dagar avhandlas på kultursidor, i fikarum och över köksbord i hela världen. Återstår att se när Netflix kommer med en serie med samma dragningskraft.

Samtidigt som en del analytiker har uttryckt att Netflix-aktien har varit alltför högt värderad under det senaste halvåret har det förekommit spekulationer om ett tänkbart uppköp. Både Apple och Microsoft har pekats ut som tänkbara köpare i framtiden.