Annons

Nordén tätt bakom världsmästaren

Triathlonstjärnan Lisa Nordén fortsätter att visa form på cykeln. OS-silvermedaljören från 2012 har tagit två SM-guld i sommar och när hon fick mäta sig mot internationellt toppmotstånd i världstourens linjelopp i Vårgårda blev hon 42:a – 42 sekunder bakom segraren.
Cykel • Publicerad 18 augusti 2019
Lisa Nordén. Arkivbild.
Lisa Nordén. Arkivbild.Foto: Andreas Hillergren/TT

I mål var 34-åringen bara sekunder bakom regerande världsmästaren Anna van der Breggen, nederländskan som tog OS-guld i linjelopp 2016 före Emma Johansson.

Nordén var rejält trött efter det drygt 145 kilometer långa loppet.

Annons

– Jag trodde att triathlon var jobbigt men jag vetefan om inte detta var jobbigare, sade hon enligt SVT.

Den Kristianstadsfödda atleten var med i tätklungan under större delen av loppet, men hade inte mycket att sätta emot när det blev spurt med 300 meter kvar. Där var italienska Marta Bastianelli starkast, före tvåan Marianne Vos från Nederländerna.

– Ett tag hade jag kramp så att benen stod rätt ut, sade Nordén.

Hon har tidigare öppnat för en OS-satsning i landsvägscykel och nu sneglar hon även mot VM i september.

– Det är helt upp till Lucas (Persson, förbundskapten) men om jag får chansen att ställa upp i VM i Yorkshire hade det var väldigt kul.

Nederländska Lorena Wiebes blev trea.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons