Annons

Omberg ersätter Murase i Luleå

Ishockey • Publicerad 21 januari 2020
Maria Omberg. Arkivbild.
Maria Omberg. Arkivbild.Foto: Robert Nyholm/TT

I våras bestämde hon sig för att sluta med ishockeyn. Nu har Maria Omberg ändrat sig – och gör comeback i SDHL-klubben Luleå.

"Maria har under flera tidigare säsonger visat sin kapacitet som målvakt för Luleå Hockey/MSSK och hon har hållit igång sedan hon slutade spela hockey, så vi tror att hon kommer att komma in i det hela ganska snabbt", säger Mikael Forsberg, klubbens sportchef och tränare, i ett pressmeddelande.

Annons

Omberg ersätter Minatsu Murase – som lämnade klubben samtidigt som sambon Robin Kovacs – och har skrivit på för resten av säsongen.

"Jag känner mig verkligen förväntansfull kring det som nu väntar. Jag har sett ganska många matcher i vinter och har i princip daglig kontakt med många av spelarna i laget, så jag tycker att jag är uppdaterad kring laget", säger hon i pressmeddelandet.

Maria Omberg har tre SDHL-titlar med Luleå; 2016, 2018 och 2019.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons