1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Polisjakt i Halmstad – flyktbil kraschade

Tidigt under påskaftonsmorgonen väcktes boende efter en dramatisk tjuv- och polisjakt till följd av ett inbrott på en byggfirma. Arkivbild.
Foto: 

Tidigt under påskaftonsmorgonen vaknade Halmstadsbor till ljudet av en dramatisk tjuv- och polisjakt efter ett inbrott på en byggfirma.

På sin hemsida skriver polisen att de larmades till en byggfirma strax efter klockan sex på morgonen, efter att inbrottslarmet gått. På plats såg polisen hur en bil med släp rammade en grind inne på området för att sedan fly platsen.

Grinden orsakade skador på polisbilen som jagade efter bilen, och kort därefter kraschade flyktbilen in i ett betongfundament. Polisen hann ifatt bilen och grep en man och en kvinna misstänkta för inbrottsstöld.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på ystadsallehanda.se, appen MinYA och e-tidning mån-lör. Endast 79 kr första månaden! (ord pris 179 kr)

Boende i närområdet som pratat med vaknade av turbulensen och såg hur polisen drog sina vapen under gripandet.

– De beordrade de två som satt i bilen, en man och en kvinna, att gå ut och lägga sig på marken, säger vittnet till Kvällsposten.

Enligt polisen ska ingen person ha skadats allvarligt under polisjakten. Även släpet som lastats med dyra verktyg från byggfirman visade sig vara stulet.