Annons
Nyheter

Robot kommer med drinken i Maastricht

Coronapandemin • Publicerad 3 juni 2020
Restauranger i Maastricht i Nederländerna har åter fått öppna, och en av dessa har hyrt in robotar för servering. Arkivbild.
Restauranger i Maastricht i Nederländerna har åter fått öppna, och en av dessa har hyrt in robotar för servering. Arkivbild.Foto: Peter Dejong/AP/TT

Dadawan i nederländska Maastricht är en av de restauranger runtom i världen som i coronatider har valt att komplettera servitörskaran med Amy, Aker och James. De tre robotarna levererar drinkar till borden, med hälsningen:

– Hej, här är din beställning, var god tag den från brickan, jag lämnar dig automatiskt om 20 sekunder.

Annons

Robotarna minskar risken för mänsklig smittokontakt sedan barer och restauranger i Nederländerna nu åter fått öppna efter två och en halv månads stängning på grund av coronapandemin.

Samarbetet med den nya personalen går bra, säger restaurangens talesperson Paul Seijben: bartendrar med ansiktsmasker placerar drycker på robotbrickan, och trycker på bordsnumret för leverans.

– Våra anställda är faktiskt väldigt nöjda med robotarna, säger Seijben.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons