1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Tre vinstchanser för Robyn och Mabel

Artisterna Robyn och Mabel har chans på tre priser vardera när Musikförläggarnas pris 2019 ska delas ut. Bland annat tävlar artisterna om vem som gjort årets låt.
Robyn är nominerad i tre kategorier när Musikförläggarnas pris 2019 ska delas ut. Arkivbild.
Foto: Anders Wiklund/TT

Efter en åtta år lång albumpaus har Robyn gjort storstilad comeback under 2018 och 2019. När årets Musikförläggarnas pris ska delas ut är hon nominerad i tre av sju kategorier – årets kompositör, årets internationella framgång samt årets låt med "Missing you".

I den sistnämnda kategorin ställs Robyn bland annat mot Mabel, vars låt "Don't call me up" också är nominerad. Mabel har även chans att kamma hem pris som årets genombrott samt årets internationella framgång.

En annan låtskrivare som kan har chans på statyetter i plural är Molly Sandén, som är nominerad i kategorierna årets genombrott och årets textförfattare.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på ystadsallehanda.se, appen MinYA och e-tidning mån-lör. Endast 79 kr första månaden! (ord pris 179 kr)

"Det är läskigt att dela med sig av sitt innersta, speciellt i texter på svenska utan filter. Därför känns det sjukt fint att få bli nominerad just i dessa kategorier i år. Det motiverar mig att fortsätta våga", säger Molly Sandén enligt ett pressmeddelande.

Priset ges i år ut för 16:e året och är branschorganisationen Musikförläggarnas utmärkelse för svenska låtskrivare, kompositörer och textförfattare. Vinnarna presenteras på Berns i Stockholm den 8 november.