Annons

Sköterska misstänkt för brott efter olycka

Brott • Publicerad 21 januari 2020
Magnetkameran på bilden är en annan än den som orsakade olyckan. Arkivbild.
Magnetkameran på bilden är en annan än den som orsakade olyckan. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Efter den uppmärksammade olyckan med en magnetkamera vid Sunderby sjukhus har en man delgivits misstanke om brott. Det är den röntgensjuksköterska som själv skadades allvarligt i olyckan som nu misstänks för brottet framkallande av fara för annan, rapporterar Ekot i Sveriges Radio.

Det var den 23 oktober som sköterskan drogs in mot magnetkameran vid sjukhuset mellan Luleå och Boden. Han råkade då slå till patienten som undersöktes. Enligt flera uppgifter från olycksplatsen bar mannen ett slags viktväst av metall, vilket kan förklara att han drogs in i magnetkameran.

Det råder förundersökningssekretess kring fallet, och varken åklagare eller advokat vill lämna någon kommentar till Sveriges Radio. Åklagaren kan heller inte säga när beslut om eventuellt åtal kan fattas.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons